Kirjoitettu

Kanien maailma – hekin voivat tarvita tassuvahaa!

Mikä eläin kuuluu kotieläinten top vitoseen, mutta josta tiedetään yllättävän vähän?

Se on kani! Kani muistuttaa hoidoltaan kissaa siinä mielessä, että vessalaatikkoa siivotaan ja kani yleensä asuu sisällä. Liikunnantarvekin on samanlainen eikä paijausta aina arvosteta. Ravinnontarpeeltaan ja luonteeltaan kani voi muistuttaa vähän hevosta, sillä heinä on pääruokaa ja arkuus täysin normaalia. Jos nyt heitetään vielä se susi soppaan mukaan, niin siinä mielessä kani muistuttaa myös näitä koiraeläimiä että se tarvitsee lajitovereita ympärilleen.

Jos lajinomaiset vaatimukset otetaan hyvin huomioon eli kanilla on oikea, sille sopiva ruokavalio (mm. heinää, pellettiä, paljon erilaisia yrttejä, vihanneksia ja vähän hedelmiä sekä viljaa), lajitovereita ympärillään ja vapaa liikkuminen, ei sairauksia tule yhtä paljon kuin puutteellisesti hoidetuille yksilöille. Myös kumpienkin sukupuolten leikkuutus on tärkeää, sillä esimerkiksi syövän riski kasvaa huomattavasti yli 5-vuotiailla kaneilla. Kanihan voi elää yli 10-vuotiaaksi.

Tassuista

Jalostuksen vuoksi tietyt rodut ovat alttiimpia esimerkiksi tassunpohjatulehduksille kuin toiset. Tällaisia ovat rex-turkkiset kanit. Niillä on vain aluskarva tassujen peittona. Kaneilla kuuluu olla karvaa tassuissa, joten jos sieltä kovin paljon ihoa näkyy, on syytä aloittaa tassujen ennaltaehkäisevä hoitaminen. Pehmeät aluset ja esimerkiksi tassuvaha ovat avuksi, mutta jos tassut näyttävät tulehtuneilta, on syytä konsultoida eläinlääkäriä. Tassuvahaa voi käyttää myös vanhenevilla kaneilla, joilla tulee kyynärpäihin karvattomia alueita hankauksen vuoksi. Kun lihakset alkavat surkastua, makoilu kuluttaa ihoa enemmän.
Jos haluat lukea aiheesta enemmän, hommaa oma ”Kanikirja: opas kanien maailmaan”! 
Kirjoitettu

Mitä tassujen hoito merkitsee? Rakkaat tassuystävät ja TALVIKAMPANJA

Ihanat tassuystävämme!

Ne ovat aina iloisena ovella vastassa, kun tulemme kotiin. Juoksevat onnellisina pelloilla, metsissä, kaupungilla, soralla ja lumella… Kuumalla, kylmällä sekä sadekeleillä. Kissoilla on vähän oma kuvionsa, ne menee mistä huvittaa 🙂

Koiran saadessaan haavan anturaan, se on silti pää kolmantena jalkana valmis jahtaamaan jänistä. Ellet ole onnistunut saamaan tossun tai sukan pysymään jalassa, puhumattakaan sadekeleistä tai lumihangesta, jolloin teippi kuin teippi irtoaa… Tassut ovat kovalla koetuksella, sillä ne ovat kosketuksissa KAIKKEEN. Ovimatoista nurmikkoon ja pikku oksiin pusikon takana. Siksi ne ovat luonnollisestikin tärkeät nelijalkaisille ystävillemme.

Suomessa sää suosii, eiku…

Varsinkin sateiset kelit aiheuttavat monilla koirilla anturoiden kuivumista, kun tassut käyvät läpi monta kuralätäkköä. Pakkanen taas on yleisin syy anturoiden kuivumiseen ja halkeiluun. Kun valitset tassuvahan, mikä ei sisällä vettä, voit käyttää sitä suojaksi myös pakkaskeleillä.

Muista tarkistaa tassut ja niiden välit säänöllisesti, sillä karvat piilottavat iho-ongelmat helposti alleen. Tassuista huolehtiminen on olennainen osa koiran hoitoa.

Lemmikit ovat yksilöitä siinä missä ihmisetkin: joillakin on luonnostaan kuivempi iho kuin toisilla. Sama pätee tassuihin. On koiria, joiden tassut eivät vaadi vahausta. Toiset kuukauden välein, jotkut lähes päivittäin. Toisilla anturat kuivuvat enemmän talvella, joillakin taas kesällä. Käytä vahaa aina tarvittaessa!

Tassuista huolehtiminen osoittaa, että välität. Jos koira antaa sinun koskea tassuihinsa, se on osoitus luottamuksesta. Tassujen vahaus on myös kiva yhteinen hetki koirasi kanssa, esimerkiksi kerran tai pari viikossa 🙂

Tassun antaminen esimerkiksi sohvalla loikoillessa on yksi eläinten tapa osoittaa kiintymystä ja välittämistä. Joskus saatat tuntea karheat anturat käsivarrella.. Tällöin on hyvä paikka osoittaa rakkautesi myös tassuystävää kohtaan!

LovePaws® luomu tassuvaha sisältää vain öljyjä ja rasvoja, ei mitään lisä-aineita tai vettä. Siksi se on hyvä suoja tassuille erityisesti talvella. Mehiläisvaha muodostaa ihon pinnalle ohuen suojaavan ja hengittävän kalvon, mikä auttaa suojaamaan ihoa pakkaselta.  Hengittävyys on tärkeää myös siksi, että koirat hikoilevat tassuista. LovePaws ei pelkästään suojaa, vaan on myös tehokas kosteuttaja.

”Oma koirani juoksee aina paikalle, kun kuulee, että tassuvaha purkki aukeaa”

Koirat RAKASTAA kun niiden tassuja hoidetaan! Monilta asikkailtani olen kuullut, että koira käy valmiiksi selälleen tai antaa tassuja vahausta varten 🙂 Lisäksi vahauksen jälkeen saa aina paljon pusuja!

Esimerkiksi öljy ruokavaliossa tekee ihosta hieman kimmoisamman. Ruokavaliosta huolimatta, monet tassut vaativat huolenpitoa – kyllähän mekin joudutaan rasvaamaan käsiä sillon tällön!

   -Anniina

Mikset siis osoittaisi rakkautesi tassuystävää kohtaan – Talvikampanja!

Hyödynnä huikea Winter – kampanja ja tilaa purkki Rakkautta Tassuille nyt alennuksella sekä ilman mitään toimituskuluja suoraan postiluukusta! KLIKKAA TÄSTÄ

ALEKOODI: WINTER tuo alennuksen ostoskoriin. LovePaws® luomu tassuvaha nyt vain 15€ toimitettuna! Lisäksi verkkokaupasta löydät tarjouksen: Ota 3, maksa2  🙂

 

LovePaws – Rakkautta Tassuille <3

 

Osta TÄÄLTÄ oma purkkisi Rakkautta Tassuille LovePaws verkkokaupassa- ilmainen toimitus!

 

#LovePaws #RakkauttaTassuille #luomu #tassuvaha #suomalainen

 

Miten LovePaws sai alkunsa?  Tsekkaa tarina täältä!